Aanbod

1. COACHING IN TRAJECTEN 

a. Traject “Take Five” (5 sessies)

Voor veel ouders en in veel situaties is een kort coachtraject bestaande uit 5 sessies precies wat nodig is. Tijdens de intake bepalen we wat er precies aan de hand is en wat de wens is. Ook wordt duidelijk of ik met de ouders, het kind of met beiden aan de slag ga. Gedurende drie sessies werken we samen naar het wenselijke doel. We sluiten af met een eindevaluatie waar de laatste puntjes op de i worden gezet. Dit is vaak voldoende om zelf weer verder te kunnen, er is ruimte en richting. Vanzelfsprekend ben je altijd welkom mocht er meer nodig zijn!

 

 

Voorbeelden van situaties waarbij dit traject goed werkt zijn:

  • Mijn kind gaat naar de basisschool en wij moeten erg wennen aan deze verandering.
  • In contact met anderen hebben we gemerkt dat ons kind toch iets anders is en volgens ons HSP is. Hierover willen we graag van gedachten wisselen en praktische tips ontvangen.
  • Mijn kind gaat naar de brugklas. Hij/zij vindt dit erg spannend en wil zich graag iets steviger voelen.
  • Ik heb ontdekt dat ik hoogsensitief ben en wil hier graag meer over weten zodat ik mezelf beter begrijp.

 

b. Traject “De Vuurtoren”  (9 sessies)

Er zijn ook hulpvragen die op een andere manier aandacht vragen en verdienen. Vaak zijn dit situaties waarin rouw, afscheid of verandering een rol speelt. Het is (nog) niet echt duidelijk wat het exacte doel is, het is vooral -pijnlijk- duidelijk dat we zo niet verder kunnen en vastlopen.

Voorbeelden van situaties waarbij dit traject goed werkt, zijn:

  • Wij hebben besloten uit elkaar te gaan en willen onze kinderen (en onszelf) hierin op sociaal emotioneel gebied zo goed mogelijk bijstaan. 
  • Ik heb (weer) een miskraam gehad en voel me ontzettend verloren. 
  • Mijn partner heeft een heftige burn out. Hij/zij is ermee aan de slag, maar ons kind vraagt aandacht die wij op dit moment niet kunnen bieden. Bovendien houdt ons kind zich in om de ons niet te belasten.
  • Iemand die belangrijk is voor ons of ons kind, is ernstig ziek en gaat overlijden. (of is overleden) Wij willen hierin begeleid worden. We willen dat ons kind hierin gehoord en gezien.
  • Ik dacht dat het goed met me ging, maar ik kan het nu niet meer vinden en ben de weg helemaal kwijt. 
  • Ik vind het fijn om in deze periode (kan elke vorm van bewustwording of verandering zijn) iemand naast me te hebben, die er altijd voor me is, die naar me luistert en me scherp houdt.

 

2. EENMALIG De Diepte In

Er zijn geen grote problemen, wel een paar flinke zorgen. Misschien heb je behoefte aan overzicht, ben je de regie even kwijt. Misschien voel je dat je niet wilt wachten tot het echt mis gaat en wil je nu kijken wat je kunt doen om het niet te laten escaleren. Een heel traject voelt op dit moment als te veel, maar niks voelt als te weinig. Met aandacht en kritische vragen bekijken we samen de situatie en wat er nodig is.

Een reality check, een APK, een inventarisatie, noem het wat je wilt. Twee uur bij mij in de praktijk en je weet wat je te doen staat. Soms is dit precies genoeg, soms is een traject een logisch gevolg. Je bent welkom. 

 


Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Mail info@kindercoachdevuurtoren.nl of bel me 0655384736.

Lees HIER meer over de tarieven.