C O A C H I N G   I N    T R A J E C T E N 

In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat er een soort tweedeling lijkt te zijn in mijn manier van werken. Om die reden heb ik twee trajecten ontwikkeld. Ik licht beide toe:

 

KORT TRAJECT

Voor veel personen en situaties werkt een samenwerking die kort is en krachtig. Tijdens de intake bepalen we wat er precies aan de hand is en wat de wens is. Ook wordt duidelijk of ik met de ouders, het kind of met beiden aan de slag ga. Gedurende drie sessies werken we samen naar het wenselijke doel. We sluiten af met een eindevaluatie waar de laatste puntjes op de i worden gezet.
Dit is vaak voldoende om zelf weer verder te kunnen, er is duidelijkheid en beweging.  Vanzelfsprekend ben je altijd welkom mocht er nog iets nodig zijn!

Voorbeelden van situaties waarbij dit traject goed werkt zijn:

 

  • Mijn kind gaat naar de basisschool en wij moeten erg wennen aan deze verandering.
  • In contact met anderen hebben we gemerkt dat ons kind toch iets anders is en volgens ons HSP is. Hierover willen we graag van gedachten wisselen en praktische tips ontvangen.
  • Mijn kind gaat naar de brugklas. Hij/zij vindt dit erg spannend en wil zich graag iets steviger voelen.
  • Ik heb ontdekt dat ik hoogsensitief ben en wil hier graag meer over weten zodat ik mezelf beter begrijp.

 

 

INTENSIEF TRAJECT

Er zijn ook hulpvragen die op een andere manier aandacht vragen en verdienen. Vaak zijn dit situaties waarin rouw, afscheid of verandering een rol speelt. Het is (nog) niet echt duidelijk wat het exacte doel is, het is vooral -pijnlijk- duidelijk dat we zo niet verder kunnen en vastlopen.

Voorbeelden van situaties waarbij dit traject goed werkt, zijn:

 

  • Wij hebben besloten uit elkaar te gaan en willen onze kinderen (en onszelf) hierin op sociaal emotioneel gebied zo goed mogelijk bijstaan. 
  • Ik heb (weer) een miskraam gehad en voel me ontzettend verloren. 
  • Iemand die belangrijk is voor ons of ons kind, is ernstig ziek en gaat overlijden. (of is overleden) Wij willen hierin begeleid worden. We willen dat ons kind hierin gehoord en gezien.
  • Ik dacht dat het goed met me ging, maar ik kan het nu niet meer vinden en ben de weg helemaal kwijt. 
  • Ik vind het fijn om in deze periode (kan elke vorm van bewustwording of verandering zijn) iemand naast me te hebben, die er altijd voor me is, die naar me luistert en me scherp houdt.

 

Heb je hier vragen over of wil je een afspraak maken? Mail info@kindercoachdevuurtoren.nl of bel me 0655384736.