De opvoedkwestie RTL

Zoontje (7) rekt het naar-bed-gaan-ritueelDe zevenjarige zoon van Samira weet iedere avond het slapengaan eindeloos te rekken. Haar geduld raakt soms op. Hoe maakt ze hier een eind aan?

Ik erger me aan mijn besluiteloze dochter


Simon ergert zich soms aan zijn zesjarige dochter, die flink treuzelt als ze een keuze moet maken. Hoe gaat hij daar geduldiger mee om?

Dochter (8) kan niet met complimenten omgaan


Mira’s achtjarige dochter kan maar moeilijk met complimentjes omgaan, zelfs als ze dubbel en dwars verdiend zijn. Kan ze haar dochter hierbij helpen?

Zoon mist vrienden door lockdown


Sabrina ziet haar negenjarige zoon langzaam verpieteren tijdens de lockdown. Hij is terneergeslagen en mist zijn vriendjes. Hoe kan ze hem helpen hiermee om te gaan?

Mijn dochtertje is kattig


Iris maakt zich een beetje zorgen om haar vijfjarige dochtertje. Het meisje heeft nogal een scherpe tong en is geregeld kattig tegen vriendinnetjes. Moet ze daar iets tegen doen?

Mijn zoon is op school lief,
maar explodeert thuisIrma snapt er helemaal niets van. Op school is haar zevenjarige zoon de rust zelve, zijn juf heeft niets dan lof voor hem. Maar thuis is hij prikkelbaar en boos. Wat is er aan de hand?

Mijn dochter vindt het heel erg
als ik boos wordDe vijfjarige dochter van Eva heeft nogal een eigen willetje en doet wat ze wil. Dat zorgt voor botsingen, waarna de kleuter erg lang verdrietig blijft.

Mijn zoons (12) trekken de quarantaine
niet meerLisanne wordt hoorndol van haar twaalfjarige tweelingzoons die nu continu op elkaars lip zitten, met grote ruzies als gevolg. Hoe krijgt ze weer vrede in huis?

Mijn dochter huilt om allesFecilia probeert haar geduld te bewaren, maar trekt het slecht dat haar achtjarige dochter snel in tranen uitbarst. Hoe kan ze dit toch beter aanpakken?

Mijn dochter (5) valt niet zelf in slaapAl eerder schreef journaliste Anne Broekman over haar vijfjarige dochter die iedere nacht bij haar in bed kroop. Nu dient het volgende probleem zich aan: haar dochter wil per se dat er iemand bij haar blijft tot ze slaapt. Hoe doorbreken ze dit?