Inschrijven tips & blogs

Schrijf je nu voor gratis tips en blogs over hooggevoeligheid, opvoeding en ontwikkeling.

Klik hier voor de algemene voorwaarden en hier voor de privacyverklaring.

Herken je dit?

🌱Elke ochtend kom je uit bed en neem je jezelf voor het vandaag anders te gaan doen. Je gaat vrolijk zijn, geduldig, begripvol en helemaal verliefd op je kind en je leven. Vandaag gaat het lukken! 
Maar dan hoor je je kinderen alweer tegen elkaar gillen en ruzie maken om niks, je man bromt er ongeduldig tussendoor en de moed zakt je alweer in de schoenen. Je hebt je tanden nog niet gepoetst en je moet alweer in de politie-branden-blus-modus. En als er íets waar je geen zin in hebt..

🌱Je maakt je zorgen. Je dochter is echt niet blij. Gaat met tegenzin naar school en stelt levensvragen waar je soms van schrikt. Ze is toch veel te jong om zich over zaken als de dood druk te maken?
Ze lijkt het leed van de wereld op haar schouders te dragen en het lukt je niet haar gerust te stellen. Alsof je dochter nu al aan het puberen is, maar dat kan toch nog helemaal niet?

🌱Je kind zit niet lekker in zijn vel. Hij klaagt over buikpijn, hoofdpijn, komt slecht in slaap. Hij zegt dat hij een vol of druk hoofd heeft en zich verveelt. Je ziet dat je zoon zichzelf enorm in de weg zit, maar je hebt geen idee (meer) hoe je hem zou kunnen helpen.

🌱Je zoon komt regelmatig met een rothumeur van school, hij lijkt dan echt op oorlogspad. Telkens weer neem je jezelf ervoor je rust te bewaren, het niet persoonlijk te nemen als hij onaardige dingen tegen je zegt. En toch hoor je jezelf in no time tegen hem uitvallen en escaleert het tot een hevige strijd tussen jullie.

🌱Met tranen in je ogen ga je maar aan het eten beginnen. Je ondertussen afvragend wat er toch met je lieve kind is gebeurd.
Waar is dat meisje gebleven waarmee je kon lezen en schrijven? Waarvan je altijd precies wist wat ze nodig had om getroost te worden? En je precies wist wat je moest doen om haar ergens toe te bewegen? Nu heb je geen idee meer wat er in haar omgaat en alles wat je zegt en doet lijkt juist een averechts effect te hebben.

🌱Je wil heel graag alles goed doen en voor iedereen lief zijn, maar het lukt je steeds minder goed. Steeds vaker hoor je jezelf vloeken in het verkeer en je ziet ook echt de onmacht bij je kind als het niet lukt die dubbele knoop uit zijn veter te halen, maar je kunt simpelweg het geduld niet vinden om kalm te reageren.

🌱Je hebt gehoord over hooggevoeligheid en alles wat je hierover leest herken je. Dit gaat over jou! Dit gaat over jouw kind! Je hebt alleen nog geen idee wat je met deze nieuwe kennis aan moet. Aan de ene kant voel je je eindelijk erkend, maar tegelijkertijd voel je je nogal verward. Wat nu?

🌱Je wilt graag weten wat je zelf kunt doen om je kind beter te begeleiden. Je mist heel erg de verbinding die je vroeger wel had en dat doet pijn. Je bent een moeder met een kort lontje en de laatste keer dat jullie samen de slappe lach hebben gehad, kun je je niet eens meer herinneren. Je moederhart breekt, voelt je machteloos en hebt hulp nodig. 

🌱Je hebt geen idee hoe je je batterij kunt opladen, terwijl je hier juist zo’n behoefte aan hebt. Je bent zo ontzettend moe. Je bent je ervan bewust dat je nu niet het goede voorbeeld geeft aan je kinderen. Je voelt je radeloos en machteloos.


Na 7 sessies: 

🍀
Weet jij precies waarom de boze buien van je kind jou zo raken en lukt het je om dit niet op je kind (of je man of je moeder of de hond) af te reageren

🍀
Weet jij precies hoe hooggevoelig zijn bij jou en je kind werkt en hoe je hiermee om kunt gaan

🍀
Weet je dat je eigenlijk altijd al gelijk had en precies weet wat je kind nodig heeft, maar nu vind je ruimte om hiernaar te handelen

🍀
Heb je een manier gevonden om rustig te blijven als je zoon of dochter ontploft en lukt het je steeds beter het niet persoonlijk te nemen.

🍀
De sfeer thuis is echt verbeterd en je hebt weer zin om na een dag hard werken naar huis te gaan!
Wil je weten wat ik voor je kan doen?
Maak een afspraak voor een SkypeSessie van 30 minuten, gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek ontvang je minstens twee tips die je verder zullen helpen. Pas op! Waarschijnlijk wil je gelijk aan de slag om écht iets te veranderen aan iets wat al veel te lang duurt.Droom je met me mee? Dit zou zomaar jouw toekomst kunnen zijn:

🔥
Elke morgen is het begin van een nieuwe dag vol vrolijkheid en gezelligheid! Je weet precies wat er nodig is om het ochtendritueel kalm te laten verlopen en ervoor te zorgen dat het hele gezin relaxt aan de dag begint. Op deze manier heb je opeens bakken vol energie voor de rest van de dag. Hoera!

🔥
Je weet wat er in het hoofd van je kind omgaat en begrijpt waar zijn gedrag vandaan komt. Belangrijker nog: Je begrijpt wat je kind nodig heeft als hij zichzelf zo in de weg zit en kan hem op die momenten helpen. Je kind voelt zich gezien en begrepen. Wat een opluchting! Het hele gezin kan hierdoor ontspannen. 

🔥
Mocht je kind een keer een minder goede dag hebben (die hebben we allemaal wel eens), is er geen reden tot paniek. Je weet namelijk precies wat er aan de hand is en hoe je hem kunt begeleiden. Je kunt dit nu zien als iets dat er gewoon bij hoort. Je kind leert beter met tegenslag, prikkels en emoties om te gaan en zit een stuk lekkerder in zijn vel.
En dat maakt jou heel blij!

🔥
Iedereen voelt de veranderingen en er hangt weer een goede sfeer in huis. Je vindt het fijn om naar huis te gaan na een dag hard werken en bent trots op je mooie gezin. Je geniet weer van het samen leuke dingen doen en zelfs de ruzietjes tussen je kinderen kun je er nu prima bij hebben. 

🔥
Je begrijpt jezelf beter nu je weet dat je hooggevoelig bent. Je weet nu wat je moet doen om ervoor te zorgen dat anderen niet over je grenzen gaan.   

🔥
Waar je eerder niet wist hoe je de dag door moest komen, heb je nu weer rust en voel je je fit. Naast je baan en je gezin, heb je weer energie om dingen te doen waar je blij van wordt, dingen die je ontzettend gemist hebt en die helemaal van jou zijn. Zoals avonden met vriendinnen en wakker blijven bij het lezen van een goed boek. 

Deze moeders (en vaders) gingen je voor:

“Onze dochter werd 9 weken te vroeg geboren. Wat raakte het me toen je me vroeg hoe dat voor mij was. Eigenlijk ging -en gaat- het altijd om haar. Ik had een deel van mijn gevoelens flink op slot gezet, omdat ik gewoon niet durfde ze te voelen. Wat fijn dat je begreep dat dat met goede reden was, mijn eerste reactie was weer dat ik zwak was. Ik klopte bij je aan om meer te leren over 
HSP, maar had vooral over mezelf te leren. Onze dochter redt zich wel, en ik ook.” (C.M.)

“Ik klopte bij je aan voor hulp met mijn zoon, maar eigenlijk was ik op zoek naar mezelf.” (A.V.)

“Toen wij bij Janina als hsp gezin terecht kwamen was dat al vanaf het eerste gesprek een ware openbaring. Eindelijk iemand die mijn dochter, man en mij begrijpt. Onze dochter van 3 is helemaal opgebloeid en maakt langzaamaan op haar manier meer contact met haar omgeving. Ze kan nu aan ons verwoorden wanneer ze overprikkeld was en dat heel onprettig vond en dat eigenlijk niet meer wil. Door Janina is de rust in huis wedergekeerd. We kwamen voor onze dochter maar we hebben alle drie een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt die echt heel erg fijn was. De handvatten die we hebben gekregen zijn nog steeds van toepassing en het werkt. De gesprekken waren warm, emotioneel, verhelderend maar vooral heel erg helpend.” (Familie Simons)Veelgestelde vragen:

 1. Ik weet niet zeker of ik hooggevoelig ben, maakt dat uit? 
  Nee hoor, dat maakt niet uit. HSP is geen diagnose en al zeker geen voorwaarde in mijn praktijk!
 2. Ik weet niet zeker of mijn kind hooggevoelig is, maakt dat uit? 
  Ook dat maakt helemaal niet uit. Al moet ik de eerste moeder nog ontmoeten die er naast zat met haar vermoeden.. 😉
 3. Ik denk dat mijn kind coaching nodig heeft, kan dat ook? 
  Neem contact met me op, dan kunnen we het hierover hebben. Ik heb jarenlang heel veel kinderen gecoacht in mijn praktijk, dus dit is zeker ook mogelijk. 
 4. Ik heb geen kinderen, maar heb wel vragen over HSP. Ben ik dan welkom?
  Vanzelfsprekend ben je van harte welkom. Ik coach vooral moeders, maar zeker ook jong volwassenen en volwassenen zonder kinderen. 
 5. Ik ben geen moeder, maar vader! Ben ik dan welkom? 
  Uiteraard! Ik coach vooral moeders, maar ook vaders zijn natuurlijk van harte welkom in mijn praktijk. 
 6. Worden de sessies vergoed? 
  Kindercoaching wordt niet vergoed. Lees hier meer over de tarieven.

Eerste Hulp bij Explosiegevaar

🔥Heeft jouw kind regelmatig woedeaanvallen die je overvallen? 🔥Kost dit jou en je kind veel tijd en energie? 🔥Ben je dit beu en wil je dit anders?

➡Download dan nu dit gratis e-book en ontdek 4 tips die je kunnen helpen rustig te blijven en zelfs de uitbarstingen te voorkomen.

Holler Box