Janina

Wie ben ik?

Mijn naam is Janina Dubbeld (1974) en ik woon met mijn man en onze twee jongens in het heerlijke Den Haag.

Ik was een rustig meisje. Op de lagere school kon ik goed meekomen, ik kwam uit een fijn gezin en ik had vriendinnen. Niets aan de hand. Toch?


Ben ik nou gek?

Als ik alleen was, voelde ik me het fijnst. Het (onbewust) voelen van andermans emoties heeft mij als kind vaak verward en vermoeid. Vaak voelde ik me anders en raar en ik droomde regelmatig dat ik schreeuwde zonder dat er geluid klonk. Ik hoorde eigenlijk altijd en overal stemmetjes in mijn hoofd: “Het zal wel aan mij liggen” en “Ben ik nou gek?” Het gevoel dat hierbij hoorde was koud en alleen. ’s Avonds in bed kon ik vaak niet slapen, omdat ik lag te piekeren. Over alles, over iedereen. Muziek en mijn dagboek hielpen me mijn gedachten te verzetten.

Toen ik naar de middelbare school ging, veranderde er veel. Ik werd een clowntje, omdat ik doorkreeg dat klasgenootjes en familie dit veel leuker vonden. En voor mij veel makkelijker, dit masker was lichter om te dragen. Toch?

Mijn schoolprestaties gingen achteruit. Op de lagere school hoefde ik niets te doen en ik hoorde bij de besten. Op het atheneum moest ik ervoor werken en ik had geen benul hoe ik dit moest aanpakken.

Ik had chronisch hoofdpijn en was altijd moe, maar dit negeerde ik voor het gemak… Mijn denken ging mijn voelen overnemen en ik raakte steeds verder van mezelf verwijderd.


Teruggefloten

Totdat ik werd teruggefloten. Op Valentijnsdag 2007 kreeg ik een spontane klaplong en werd ik door mijn lichaam gedwongen het leven op een andere manier ‘in te nemen’. In het proces dat volgde ontdekte ik dat ik hoogsensitief ben. Het herstellen heeft pijn gedaan en tijd gekost, maar het heeft me veel gebracht. Niet in het minst mijn eigen kindercoachpraktijk om andere kinderen (en ouders) in dit proces te begeleiden. Dus ik ben dankbaar!

Wat HSP betreft ben ik ervaringsdeskundige en ik deel mijn kennis en ervaring graag met anderen. Ik wil anderen leren wat ik graag eerder had geweten. Bovendien wil ik van de daken schreeuwen dat het de bedoeling is dat we allemaal anders zijn en dat dit precies perfect is.

liefde – zee – kinderen – bad – muziek – lezen – lachen – wijn – olifanten  – yoga – samen

Daar komt  het wel op neer!

 

Werkzaamheden:

  • Coach voor kinderen en volwassenen bij De Vuurtoren (sinds 2009)
  • Workshopbegeleider en trainer Coaching en HSP (sinds 2011)
  • Mentor en coördinator bij Het KinderCoachGilde (sinds 2014)
  • Oprichter en trainer bij Professioneel ondernemen (sinds 2019)


Gevolgde opleidingen, trainingen en workshops: