Mogelijkheden

🌱 1 op 1 coaching voor kinderen en volwassenen

🌱 workshop voor gevoelige moeders

🌱 begeleiding na een of meerdere miskramen

🌱 workshop professioneel ondernemen voor kindercoachesZorgen en wensen

1-op-1 coaching

Voor veel cliënten en in veel situaties is een kort coachtraject bestaande uit 5 sessies precies wat nodig is.

Tijdens de intake bespreken we de zorgen en de wensen. Ook bepalen we met wie ik aan de slag ga. Mocht je een hulpvraag hebben die om je kind gaat, betrek ik graag jullie beiden bij het traject. Gedurende drie sessies werken we samen naar het wenselijke doel. Je krijgt meer (be)grip op/voor handelen en gedrag, en praktische tips om mee aan het werk te gaan. 
We sluiten af met een eindevaluatie waar de laatste puntjes op de i worden gezet. 

Soms is het genoeg om inzichten te krijgen in je handelen en veranderingen te gaan aanbrengen. Regelmatig is het een zorgvuldige inventarisatie van wat er nou eigenlijk aan de hand is. Aandacht en bewustwording kan soms genoeg zijn, soms is het een uitnodiging tot meer. Dan zetten we het traject voort.

Voorbeelden van situaties waarbij 5 sessies voldoende kunnen zijn:

 • Ik ben de strijd thuis beu en er moet iets veranderen
 • Mijn kind gaat naar de basisschool en wij moeten erg wennen aan deze verandering
 • In contact met anderen hebben we gemerkt dat ons kind toch iets anders is en volgens ons HSP is. Hierover willen we graag van gedachten wisselen en praktische tips ontvangen
 • Mijn kind gaat naar de brugklas. Hij/zij vindt dit erg spannend en wil graag iets steviger voelen.
 • Ik heb ontdekt dat ik hoogsensitief ben en wil hier graag meer over weten zodat ik mezelf beter begrijp.
 • Ik loop vast op mijn werk en denk dat dit met bij HSP te maken zou kunnen hebben. Hoe kan ik mijn werksituatie verbeteren?

🗝


Er zijn ook hulpvragen die op een andere manier aandacht vragen en verdienen. Ergens weet je dat er meer tijd en aandacht nodig is, het doel kun je (nog) niet echt verwoorden, maar het schuurt net iets te vaak en het lukt niet (meer) bepaalde patronen of thema’s te ontkennen.

Voorbeelden van situaties waarbij meestal meer dan 5 sessies nodig zijn:

 • Wij hebben besloten uit elkaar te gaan en willen onze kinderen (en onszelf) hierin op sociaal emotioneel gebied zo goed mogelijk bijstaan.
 • Ik heb (weer) een miskraam gehad en voel me ontzettend verloren.
 • Ik ervaar het ouderschap als zeer heftig en confronterend. Ik wil me graag steviger voelen op dit vlak.
 • Mijn partner heeft een burn out. Hij/zij is ermee aan de slag, maar ons kind vraagt aandacht die wij op dit moment niet altijd kunnen bieden.
 • Iemand die belangrijk is voor ons of ons kind, is ernstig ziek en gaat overlijden. (of is overleden) Wij willen hierin begeleid worden. We willen dat ons kind hierin wordt gehoord en gezien.
 • Ik dacht dat het goed met me ging, maar ik kan het nu niet meer vinden en ben de weg helemaal kwijt. 
 • Ik vind het fijn om in deze periode (kan elke vorm van bewustwording of verandering zijn) iemand naast me te hebben, die er altijd voor me is, die naar me luistert en me scherp houdt.

🗝


Workshop voor gevoelige moeders

In een kleine groep leer je in 3 bijeenkomsten wat HSP precies is, wat het voor jou en kind inhoudt. Je leert begrijpen waar gedrag -van je kind én van jezelf- vandaan komt. Je krijgt praktische tips die voor meer ruimte en ontspanning in je gezin zorgen. Je weet voor eens en altijd dat je niet de enige bent. En dat je de beste moeder, vader, verzorger bent voor je kind.
Lees er HIER meer over.

Rust en ontspanning


Professioneel ondernemen, workshop voor kindercoaches

Kindercoaching is een prachtig beroep. Het is nog vrij nieuw, maar ondertussen staat het als een huis. Aan de preventieve en holistische kant van de zorg winnen wij beetje bij beetje terrein. Persoonlijk vind ik vooral het feit dat kindercoaches met ouders werken ten bate van het kind, een grote verrijking.

Kindercoaches zijn vaak mensen die werken vanuit hun hart, coaching is eerder een missie dan gewoon werk. Algemene voorwaarden, AVG, contracten en andere juridische zaken zijn meestal ondergeschoven kindjes. Veel coaches willen hier niet te veel tijd en aandacht aan schenken. Het is echter een zeer belangrijk deel van je vak! Je bent kindercoach omdat je het kind wil dienen, zorg voor een goede juridische basis is hier onderdeel van.

Krijg je vlekken in je nek van deze woorden? Wil je wegrennen? Dan is deze workshop speciaal voor jou! Lees er HIER meer over. Stap over die drempel heen en neem verantwoordelijkheid. De kleine lettertjes zijn belangrijk. In een ochtend word je bijgespijkerd over de belangrijkste punten. Na een heerlijke lunch gaan we het hebben over dingen die leuk zijn: jou en je praktijk. Doe je mee?


Lees HIER meer informatie over de tarieven.


Heb je vragen of wil je een afspraak maken?
Mail info@kindercoachdevuurtoren.nl of bel me 0655384736