Mogelijkheden

🌱 1 op 1 coaching voor kinderen en volwassenen

🌱 workshop voor gevoelige moeders

🌱 begeleiding na een of meerdere miskramen

🌱 workshop professioneel ondernemen voor kindercoaches


  

1-op-1 coaching voor kinderen en volwassenen

Tijdens de intake bespreken we je zorgen en wensen. Samen kijken we wat er precies nodig is en wat je doel is. Ook bepalen we met wie ik aan de slag ga. Het is voor mij erg belangrijk dat de eigenaar van de hulpvraag degene is die gecoacht wordt. (als je hierover vragen hebt, laat het me weten!) Mocht je een hulpvraag hebben die om je kind draait, betrek ik graag jullie beiden bij het traject. Ik werk nooit alleen met kinderen, ouders worden altijd betrokken. 

⇒Gemiddeld duurt een traject met alleen ouders 5 sessies.

⇒Als het wenselijk is dat zowel ouder(s) als kind gecoacht worden, is 7 sessies vaak voldoende.

Je krijgt meer (be)grip op/voor handelen en gedrag, en praktische tips om mee aan het werk te gaan. We sluiten af met een eindevaluatie waar de laatste puntjes op de i worden gezet. 

Soms is het genoeg om inzichten te krijgen in je handelen en veranderingen te gaan aanbrengen. Regelmatig is het een zorgvuldige inventarisatie van wat er nou eigenlijk aan de hand is. Aandacht en bewustwording kan soms genoeg zijn, soms is het een uitnodiging tot meer. Dan zetten we het traject voort.  

 • Ik ben de strijd thuis beu en er moet iets veranderen
 • Mijn kind gaat naar de basisschool en wij moeten erg wennen aan deze verandering
 • In contact met anderen hebben we gemerkt dat ons kind toch iets anders is en volgens ons HSP is. Hierover willen we graag van gedachten wisselen en praktische tips ontvangen
 • Mijn kind gaat naar de brugklas. Hij/zij vindt dit erg spannend en wil graag iets steviger voelen.
 • Ik heb ontdekt dat ik hoogsensitief ben en wil hier graag meer over weten zodat ik mezelf beter begrijp.
 • Ik heb (weer) een miskraam gehad en voel me ontzettend verloren.
 • Ik loop vast op mijn werk en denk dat dit met bij HSP te maken zou kunnen hebben. Hoe kan ik mijn werksituatie verbeteren?

 

🗝

 


 

Er zijn ook hulpvragen die op een andere manier aandacht vragen en verdienen. Ergens weet je dat er meer tijd en aandacht nodig is, het doel kun je (nog) niet echt verwoorden, maar het schuurt net iets te vaak en het lukt niet (meer) bepaalde patronen of thema’s te ontkennen. Bij deze trajecten gaat het om maatwerk, omdat de situatie hierom vraagt. Soms kan eenmalig de diepte in genoeg zijn om weer in beweging te komen, soms is een aantal maanden begeleiding gewenst. Samen vinden we een vorm die past. Voorbeelden van situaties die om maatwerk vragen: 

 • Wij hebben besloten uit elkaar te gaan en willen onze kinderen (en onszelf) hierin op sociaal emotioneel gebied zo goed mogelijk bijstaan.
 • Ik ervaar het ouderschap als zeer heftig en confronterend. Ik wil me graag steviger voelen op dit vlak.
 • Mijn partner heeft een burn out. Hij/zij is ermee aan de slag, maar ons kind vraagt aandacht die wij op dit moment niet altijd kunnen bieden.
 • Iemand die belangrijk is voor ons of ons kind, is ernstig ziek en gaat overlijden. (of is overleden) Wij willen hierin begeleid worden. We willen dat ons kind hierin wordt gehoord en gezien.
 • Ik dacht dat het goed met me ging, maar ik kan het nu niet meer vinden en ben de weg helemaal kwijt. 
 • Ik vind het fijn om in deze periode (kan elke vorm van bewustwording of verandering zijn) iemand naast me te hebben, die er altijd voor me is, die naar me luistert en me scherp houdt.

🗝