Van onmacht naar ontspanning

Herken je dit?


🌱Elke ochtend kom je uit bed en neem je jezelf voor het vandaag anders te gaan doen. Je gaat vrolijk zijn, geduldig, begripvol en helemaal verliefd op je kind en je leven. Vandaag gaat het lukken! 
Maar dan hoor je je kinderen alweer tegen elkaar gillen en ruzie maken om niks, je man bromt er ongeduldig tussendoor en de moed zakt je alweer in de schoenen. Je hebt je tanden nog niet gepoetst en je moet alweer in de politie-branden-blus-modus. En als er íets waar je geen zin in hebt..

🌱Je maakt je zorgen. Je dochter is echt niet blij. Gaat met tegenzin naar school en stelt levensvragen waar je soms van schrikt. Ze is toch veel te jong om zich over zaken als de dood druk te maken?
Ze lijkt het leed van de wereld op haar schouders te dragen en het lukt je niet haar gerust te stellen. Alsof je dochter nu al aan het puberen is, maar dat kan toch nog helemaal niet?

🌱Je hebt gehoord over hooggevoeligheid en alles wat je hierover leest herken je. Dit gaat over jou! Dit gaat over jouw kind! Je hebt alleen nog geen idee wat je met deze nieuwe kennis aan moet. Aan de ene kant voel je je eindelijk gezien, maar tegelijkertijd brengt het je nogal in de war. Wat nu?

🌱Je kind zit niet lekker in zijn vel. Hij klaagt over buikpijn, hoofdpijn, komt slecht in slaap. Hij zegt dat hij een vol of druk hoofd heeft en zich verveelt. Je ziet dat je zoon zichzelf enorm in de weg zit, maar je hebt geen idee (meer) hoe je hem zou kunnen helpen.

🌱Je zoon komt regelmatig met een rothumeur van school, hij lijkt dan echt op oorlogspad. Telkens weer neem je jezelf ervoor je rust te bewaren, het niet persoonlijk te nemen als hij onaardige dingen tegen je zegt. En toch hoor je jezelf in no time tegen hem uitvallen en escaleert het tot een hevige strijd tussen jullie.

🌱Je wil heel graag alles goed doen en voor iedereen lief zijn, maar het lukt je steeds minder goed. Steeds vaker hoor je jezelf vloeken in het verkeer, je kunt simpelweg het geduld niet vinden om kalm te reageren. En je had je zo voorgenomen een lieve, kalme en vrolijke vrouw te worden, later als je groot bent..

🌱Je wilt graag weten wat je zelf kunt doen om je kind beter te begeleiden. Je mist heel erg de verbinding die je vroeger wel had en dat doet pijn. Je bent een moeder met een kort lontje en de laatste keer dat jullie samen de slappe lach hebben gehad, kun je je niet eens meer herinneren. Je moederhart breekt, voelt je machteloos en hebt hulp nodig. 

🌱Je hebt geen idee hoe je je batterij kunt opladen, terwijl je hier juist zo’n behoefte aan hebt. Je bent zo ontzettend moe. Je bent je ervan bewust dat je nu niet het goede voorbeeld geeft aan je kinderen. Je voelt je radeloos en machteloos.Droom je met me mee?

🔥
Je weet wat er in het hoofd van je kind omgaat en begrijpt waar zijn gedrag vandaan komt. Belangrijker nog: Je begrijpt wat je kind nodig heeft als hij zichzelf zo in de weg zit en kan hem op die momenten helpen. Je kind voelt zich gezien en begrepen. Wat een opluchting! Het hele gezin kan hierdoor ontspannen. 

🔥
Mocht je kind een keer een minder goede dag hebben (die hebben we allemaal wel eens), is er geen reden tot paniek. Je weet namelijk precies wat er aan de hand is en hoe je hem kunt begeleiden. Je kunt dit nu zien als iets dat er gewoon bij hoort. Je kind leert beter met tegenslag, prikkels en emoties om te gaan en zit een stuk lekkerder in zijn vel.
En dat maakt jou heel blij!

🔥
Je begrijpt nu veel beter wat het voor je kind betekent om hoogsensitief te zijn. Je trekt je minder aan van wat anderen vinden en weet wat je moet doen om je kind niet overprikkeld te laten raken. Niemand kent jouw kind beter dan jij en niemand weet beter wat hij nodig heeft dan jij.

 

🔥
Je begrijpt jezelf beter nu je weet dat je hooggevoelig bent. Je weet steeds beter wat je moet doen om ervoor te zorgen dat anderen niet over je grenzen gaan.  En niemand kan jou meer wijs maken dat je je aanstelt.

🔥
Iedereen voelt de veranderingen en er hangt weer een goede sfeer in huis. Je vindt het fijn om naar huis te gaan na een dag hard werken en bent trots op je mooie gezin. Je geniet weer van het samen leuke dingen doen en zelfs de ruzietjes tussen je kinderen kun je er nu prima bij hebben. 

🔥
Waar je eerder niet wist hoe je de dag door moest komen, heb je nu weer rust en voel je je fit. Naast je baan en je gezin, heb je weer energie om dingen te doen waar je blij van wordt, dingen die je ontzettend gemist hebt en die helemaal van jou zijn. Zoals avonden met vriendinnen en wakker blijven bij het lezen van een goed boek. 


Je hebt de afgelopen jaren zo ontzettend hard je best gedaan iets te veranderen. Je mag nu om hulp vragen.Na dit traject van 4 maanden:

🍀
Weet jij als geen ander wat je kind nodig heeft als hij zichzelf in de weg zit en dit maakt jullie verbinding weer stevig

🍀
Begrijp je heel goed wat HSP inhoudt en hoe je overprikkeling kunt voorkomen of verhelpen

🍀
Weet je dat je eigenlijk altijd al gelijk had en precies weet wat je kind nodig heeft, maar nu voel je je zeker genoeg hier ook naar te handelen

🍀
Heb je een manier gevonden om rustig te blijven als je zoon of dochter ontploft en lukt het je steeds beter het niet persoonlijk te nemen.

🍀
Zit jij lekkerder in je vel, heb je meer energie en voel je je weer de fantastische moeder die je bent

🍀
De sfeer thuis is echt verbeterd en je hebt weer zin om na een dag hard werken naar huis te gaan!

Na het volgen van de introductiecursus HSP was bij mij alle twijfel verdwenen: voor al mijn toekomstig mentaal onderhoud moet ik hier zijn. De online vorm maakt deze cursus behalve coronaproof ook de perfecte laagdrempelige kennismaking met Janina’s werk- en zienswijzen. En vooral aantrekkelijk voor de gemiddelde hsp-er: je hoeft zelf even niets. Mag wel, hoeft niet.  

Mandy Smit

over de online HSP-cursus voor ouders

Door Janina is de rust in huis wedergekeerd.
We kwamen voor onze dochter maar we hebben alle drie een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt die echt heel erg fijn was.

De handvatten die we hebben gekregen zijn nog steeds van toepassing en het werkt. De gesprekken waren warm, emotioneel, verhelderend maar vooral heel erg helpend.

Familie Simons

over traject van onmacht naar ontspanning

Investering € 795

Dit is inclusief sessies in de praktijk of online, mailcontact, bergen aan theorie & praktische tips én
toegang tot een besloten FB-groep voor bewuste en hooggevoelige volwassenen

Omdat ik in Berlijn woon, spreek ik Janina over skype. Ze begrijpt me, en dat is ontzettend fijn. Ze leert me dat ik niet ‘raar’ ben, maar anders dan veel anderen. Ik ervaar verbinding met anderen intens. Ik ervaar eigenlijk alles wat er om me heen gebeurt intens. Dat is niet erg, dat is hoe ik ben. Maar vaak vind ik het lastig om hier mee om te gaan; onnodig piekeren, eindeloos nadenken, compleet uitgeput zijn na een middagje vriendinnen, snel afgewezen voelen. ‘Leven is al moeilijk genoeg, we need to chose our battles.’ Dat zei ze de eerste keer dat ik haar sprak, en dat is ook precies wat ze me in de sessies daarna geleerd heeft.

HS vrouw uit Berlijn

over het traject van onmacht naar ontspanning

Wat een heerlijk gevoel als iemand je begrijpt. Als iemand je snapt, je snapt zoals je bent.

Hooggevoeligheid is niet iets bijzonders, je hebt het of bent het gewoon. Dat weet jij al, maar hoe mag je er mee om leren gaan?

Dat kan in onze maatschappij nog wel eens lastig zijn. Janina snapt dit, snapt jou, ziet jou.

Eerlijk, oprecht en met liefde en aandacht. Het aanraden meer dan waard.


Jeroen Kortekaas

over traject van onmacht naar ontspanning

Veelgestelde vragen:

 • Wat houdt dit traject precies in?
  In ongeveer 3 (en maximaal 4) maanden zien we elkaar 7 keer in de praktijk (of online), hebben we regelmatig mailcontact, ontvang je heel veel informatie, praktische tips en ga je vooral ervaren wát er precies misgaat, nodig is en het beter kan maken.
 • Ik weet niet zeker of ik hooggevoelig ben, maakt dat uit? 
  Nee hoor, dat maakt niet uit. HSP is geen diagnose en al zeker geen voorwaarde in mijn praktijk!
 • Ik weet niet zeker of mijn kind hooggevoelig is, maakt dat uit? 
  Ook dat maakt helemaal niet uit. Al moet ik de eerste moeder nog ontmoeten die er naast zat met haar vermoeden.. 😉
 • Ik denk dat mijn kind coaching nodig heeft, kan dat ook? 
  In het traject zit eventueel een sessie met je kind inbegrepen. Mocht het nodig zijn kunnen dit er meer zijn. We zorgen dat het traject passend is.
 • Ik heb geen kinderen, maar heb wel vragen over HSP. Ben ik dan welkom?
  Vanzelfsprekend ben je van harte welkom. Ik coach ook jong volwassenen en volwassenen zonder kinderen die meer willen weten over hooggevoeligheid of verlangen naar persoonlijke ontwikkeling. 
 • Ik ben geen moeder, maar vader! Ben ik dan welkom? 
  Uiteraard! Vaders zijn natuurlijk van harte welkom in mijn praktijk. 
 • Ik wil graag werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling, is dit traject dan ook geschikt?
  Jazeker, juist! Ik werk vaak met volwassenen die aan hun eigen ontwikkeling willen werken. Regelmatig zijn werkgevers ook bereid (een deel van) de investering voor hun rekening te nemen. Heb je hier vragen over, stel ze gerust!
 • Kan ik ook in termijnen betalen?
  Vanzelfsprekend is betalen in termijnen mogelijk. Je betaalt dan drie termijnen van € 265 (incl btw)
 • Worden de sessies vergoed? 
  Nee, (kinder-)coaching wordt niet vergoed.
 • Ik twijfel nog.. Kan ik hier met je over praten?
  Natuurlijk! Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis online gesprek van 30 minuten via deze link.