Van onmacht naar ontspanning

Herken je dit?


🌱Elke ochtend kom je uit bed en neem je jezelf voor het vandaag anders te gaan doen. Je gaat vrolijk zijn, geduldig, begripvol en helemaal verliefd op je kind en je leven. Vandaag gaat het lukken! 
Maar dan hoor je je kinderen alweer tegen elkaar gillen en ruzie maken om niks, je man bromt er ongeduldig tussendoor en de moed zakt je alweer in de schoenen. Je hebt je tanden nog niet gepoetst en je moet alweer in de politie-branden-blus-modus. En als er íets waar je geen zin in hebt..

🌱Je maakt je zorgen. Je dochter is echt niet blij. Gaat met tegenzin naar school en stelt levensvragen waar je soms van schrikt. Ze is toch veel te jong om zich over zaken als de dood druk te maken?
Ze lijkt het leed van de wereld op haar schouders te dragen en het lukt je niet haar gerust te stellen. Alsof je dochter nu al aan het puberen is, maar dat kan toch nog helemaal niet?

🌱Je hebt gehoord over hooggevoeligheid en alles wat je hierover leest herken je. Dit gaat over jou! Dit gaat over jouw kind! Je hebt alleen nog geen idee wat je met deze nieuwe kennis aan moet. Aan de ene kant voel je je eindelijk gezien, maar tegelijkertijd brengt het je nogal in de war. Wat nu?

🌱Je kind zit niet lekker in zijn vel. Hij klaagt over buikpijn, hoofdpijn, komt slecht in slaap. Hij zegt dat hij een vol of druk hoofd heeft en zich verveelt. Je ziet dat je zoon zichzelf enorm in de weg zit, maar je hebt geen idee (meer) hoe je hem zou kunnen helpen.

🌱Je zoon komt regelmatig met een rothumeur van school, hij lijkt dan echt op oorlogspad. Telkens weer neem je jezelf ervoor je rust te bewaren, het niet persoonlijk te nemen als hij onaardige dingen tegen je zegt. En toch hoor je jezelf in no time tegen hem uitvallen en escaleert het tot een hevige strijd tussen jullie.

🌱Je wil heel graag alles goed doen en voor iedereen lief zijn, maar het lukt je steeds minder goed. Steeds vaker hoor je jezelf vloeken in het verkeer, je kunt simpelweg het geduld niet vinden om kalm te reageren. En je had je zo voorgenomen een lieve, kalme en vrolijke vrouw te worden, later als je groot bent..

🌱Je wilt graag weten wat je zelf kunt doen om je kind beter te begeleiden. Je mist heel erg de verbinding die je vroeger wel had en dat doet pijn. Je bent een moeder met een kort lontje en de laatste keer dat jullie samen de slappe lach hebben gehad, kun je je niet eens meer herinneren. Je moederhart breekt, voelt je machteloos en hebt hulp nodig. 

🌱Je hebt geen idee hoe je je batterij kunt opladen, terwijl je hier juist zo’n behoefte aan hebt. Je bent zo ontzettend moe. Je bent je ervan bewust dat je nu niet het goede voorbeeld geeft aan je kinderen. Je voelt je radeloos en machteloos.Droom je met me mee?

Hoe zijn het als dit je nieuwe realiteit zou zijn?

🔥
Je weet wat er in het hoofd van je kind omgaat en begrijpt waar zijn gedrag vandaan komt. Belangrijker nog: Je begrijpt wat je kind nodig heeft als hij zichzelf zo in de weg zit en kan hem op die momenten helpen. Je kind voelt zich gezien en begrepen. Wat een opluchting! Het hele gezin kan hierdoor ontspannen. 

🔥
Mocht je kind een keer een minder goede dag hebben (die hebben we allemaal wel eens), is er geen reden tot paniek. Je weet namelijk precies wat er aan de hand is en hoe je hem kunt begeleiden. Je kunt dit nu zien als iets dat er gewoon bij hoort. Je kind leert beter met tegenslag, prikkels en emoties om te gaan en zit een stuk lekkerder in zijn vel.
En dat maakt jou heel blij!

🔥
Je begrijpt nu veel beter wat het voor je kind betekent om hoogsensitief te zijn. Je trekt je minder aan van wat anderen vinden en weet wat je moet doen om je kind niet overprikkeld te laten raken. Niemand kent jouw kind beter dan jij en niemand weet beter wat hij nodig heeft dan jij.

 

🔥
Je begrijpt jezelf beter nu je weet dat je hooggevoelig bent. Je weet steeds beter wat je moet doen om ervoor te zorgen dat anderen niet over je grenzen gaan.  En niemand kan jou meer wijs maken dat je je aanstelt.

🔥
Iedereen voelt de veranderingen en er hangt weer een goede sfeer in huis. Je vindt het fijn om naar huis te gaan na een dag hard werken en bent trots op je mooie gezin. Je geniet weer van het samen leuke dingen doen en zelfs de ruzietjes tussen je kinderen kun je er nu prima bij hebben. 

🔥
Waar je eerder niet wist hoe je de dag door moest komen, heb je nu weer rust en voel je je fit. Naast je baan en je gezin, heb je weer energie om dingen te doen waar je blij van wordt, dingen die je ontzettend gemist hebt en die helemaal van jou zijn. Zoals avonden met vriendinnen en wakker blijven bij het lezen van een goed boek. Natuurlijk is dit best heel spannend!

Je hebt de afgelopen jaren zo ontzettend hard je best gedaan iets te veranderen. Je mag nu om hulp vragen.
Na 7 sessies: 

🍀
Weet jij als geen ander wat je kind nodig heeft als hij zichzelf in de weg zit en dit maakt jullie verbinding weer stevig

🍀
Begrijp je heel goed wat HSP inhoudt en hoe je overprikkeling kunt voorkomen of verhelpen

🍀
Weet je dat je eigenlijk altijd al gelijk had en precies weet wat je kind nodig heeft, maar nu voel je je zeker genoeg hier ook naar te handelen

🍀
Heb je een manier gevonden om rustig te blijven als je zoon of dochter ontploft en lukt het je steeds beter het niet persoonlijk te nemen.

🍀
De sfeer thuis is echt verbeterd en je hebt weer zin om na een dag hard werken naar huis te gaan!Investering € 695


Deze ouders gingen je voor:

“Ik klopte bij je aan voor hulp met mijn zoon, maar eigenlijk was ik op zoek naar mezelf.” (A.V.)

Wat een heerlijk gevoel als iemand je begrijpt. Als iemand je snapt, je snapt zoals je bent. Hooggevoeligheid is niet iets bijzonders, je hebt het of bent het gewoon. Dat weet jij al, maar hoe mag je ermee op leren gaan? Dat kan in onze maatschappij nog wel eens lastig zijn. Janina snapt dit, snapt jou, ziet jou. Eerlijk, oprecht en met liefde en aandacht. Het aanraden meer dan waard.” Jeroen Kortekaas


Veelgestelde vragen:

 1. Ik weet niet zeker of ik hooggevoelig ben, maakt dat uit? 
  Nee hoor, dat maakt niet uit. HSP is geen diagnose en al zeker geen voorwaarde in mijn praktijk!

 2. Ik weet niet zeker of mijn kind hooggevoelig is, maakt dat uit? 
  Ook dat maakt helemaal niet uit. Al moet ik de eerste moeder nog ontmoeten die er naast zat met haar vermoeden.. 😉

 3. Ik denk dat mijn kind coaching nodig heeft, kan dat ook? 
  Neem contact met me op, dan kunnen we het hierover hebben. Ik heb jarenlang heel veel kinderen gecoacht in mijn praktijk, dus dit is zeker ook mogelijk. 
 4. Ik heb geen kinderen, maar heb wel vragen over HSP. Ben ik dan welkom?
  Vanzelfsprekend ben je van harte welkom. Ik coach vooral moeders, maar zeker ook jong volwassenen en volwassenen zonder kinderen. 
 5. Ik ben geen moeder, maar vader! Ben ik dan welkom? 
  Uiteraard! Ik coach vooral moeders, maar ook vaders zijn natuurlijk van harte welkom in mijn praktijk. 
 6. Worden de sessies vergoed? 
  Kindercoaching wordt niet vergoed. Lees hier meer over de tarieven.