Recensies

Omdat ik in Berlijn woon, spreek ik Janina over skype. Ze begrijpt me, en dat is ontzettend fijn. Ze leert me dat ik niet ‘raar’ ben, maar anders dan veel anderen. Ik ervaar verbinding met anderen intens. Ik ervaar eigenlijk alles wat er om me heen gebeurt intens. Dat is niet erg, dat is hoe ik ben. Maar vaak vind ik het lastig om hier mee om te gaan; onnodig piekeren, eindeloos nadenken, compleet uitgeput zijn na een middagje vriendinnen, snel afgewezen voelen. ‘Leven is al moeilijk genoeg, we need to chose our battles.’ Dat zei ze de eerste keer dat ik haar sprak, en dat is ook precies wat ze me in de sessies daarna geleerd heeft.
Janina geeft praktische tips, als ik die nodig heb. We hebben een verdiepend gesprek, als ik dat nodig heb. Het is ontzettend fijn dat iemand heel gericht met je meedenkt in de chaos van een leven. En nog fijner om te merken dat zowel m’n mentale als fysieke energieniveaus nu veel stabieler zijn. Ze leert me meer in balans te leven, waardoor ik me sterker voel. Ik ben minder ontvankelijk voor de gevoelens en gedragingen van anderen, en ik weet nu hoe ik weer bij mezelf kan komen als ik merk als ik dat wel ben. ‘

Hooggevoelige vrouw van 25

HSp-traject

Na het volgen van de introductiecursus HSP was bij mij alle twijfel verdwenen: voor al mijn toekomstig mentaal onderhoud moet ik hier zijn. De online vorm maakt deze cursus behalve coronaproof ook de perfecte laagdrempelige kennismaking met Janina’s werk- en zienswijzen.

Een verademing om iemand aan het werk te zien die zo kundig, ervaren, betrokken en toegankelijk is. En, ook een eye-opener van jewelste, om erachter te komen dat er meer zijn die met dezelfde dagelijkse dingen worstelen als jij. 

Met name de welwillendheid en warmte waarmee Janina iedereen helpt blijven me bij. Vol inlevingsvermogen en met goed uitvoerbare adviezen. Lang verhaal kort: voor een minimaal bedrag is er een wereld aan oplossingen te winnen. Gewoon proberen!

Mandy Smit

Dé HSP-cursus voor ouders

‘Het was een beknopte overzichtelijke cursus. Soms een feestje der herkenning, een eye opener en kwartje dat viel.

Voor mij was het ook een welkome bevestiging dat we op de goede weg zijn. Janina’s verhalen zijn duidelijk en altijd vriendelijk en luchtig. Juist daarmee raakte ze bij mij de juiste snaar.

Ik vond ook de Facebook groep een mooie aanvulling, een geruststellende gedachte om te weten dat je niet alleen bent!’

Sabrina

Dé HSP-cursus voor ouders

Toen wij bij Janina als hsp gezin terecht kwamen was dat al vanaf het eerste gesprek een ware openbaring. Eindelijk iemand die mijn dochter, man en mij begrijpt. Onze dochter van 3 is helemaal opgebloeid en maakt langzaamaan op haar manier meer contact met haar omgeving. Ze kan nu aan ons verwoorden wanneer ze overprikkeld was en dat heel onprettig vond en dat eigenlijk niet meer wil. Door Janina is de rust in huis wedergekeerd. We kwamen voor onze dochter maar we hebben alle drie een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt die echt heel erg fijn was. De handvatten die we hebben gekregen zijn nog steeds van toepassing en het werkt. De gesprekken waren warm, emotioneel, verhelderend maar vooral heel erg helpend.

Familie Simons

Hsp-traject

Wat een heerlijk gevoel als iemand je begrijpt. Als iemand je snapt, je snapt zoals je bent. Hooggevoeligheid is niet iets bijzonders, je hebt het of bent het gewoon. Dat weet jij al, maar hoe mag je er mee om leren gaan?

Dat kan in onze maatschappij nog wel eens lastig zijn. Janina snapt dit, snapt jou, ziet jou. Eerlijk, oprecht en met liefde en aandacht. Het aanraden meer dan waard.

Jeroen Kortekaas

hsp-traject

Onze dochter werd 9 weken te vroeg geboren. Wat raakte het me toen je me vroeg hoe dat voor mij was. Eigenlijk ging -en gaat- het altijd om haar. Ik had een deel van mijn gevoelens flink op slot gezet, omdat ik het gewoon niet durfde ze te voelen. Wat fijn dat je begreep dat dat met goede reden was, mijn eerste reactie was weer dat ik zwak was. Ik klopte bij je aan om meer te leren over HSP, maar had vooral over mezelf te leren. Onze dochter redt zich wel. En ik ook.

Gevoelige moeder en dochter

hsp-traject

Ik ken Janina als een veelzijdig persoon. In haar werk als kindercoach geloof ik dat ze makkelijk contact maakt en zich goed weet af te stemmen op het kind. Ze duikt met gemak in de kinderlijke belevingswereld en weet met haar speelsheid en humor het betreffend kind op zijn gemak te stellen en professioneel te begeleiden.

Janina heeft goede communicatieve vaardigheden en vertrouwt in haar werk als kindercoach en workshopbegeleider op de kracht van de mens. Bij Janina mag je zijn wie je bent en mag je er op vertrouwen dat je door haar kennis en ervaring het beste uit jezelf kan halen, zodat je je eigen pad weer met goede moed en inzicht kunt vervolgen.

Nienke Imbos

Deelnemer licentieworkshop COachee

Ik heb veel gehad aan de workshop die door Janina werd gegeven. Veel informatie over hoe je hooggevoelige kinderen in je klas kan herkennen, maar nog belangrijker; hoe je ze kan begeleiden op school. 

Ik heb veel praktische tips gekregen, die ik meteen toe kon passen in mijn lessen de volgende dag. Erg prettig! 

Ook was er ruimte om leerlingen even kort te bespreken, zodat Janina mee kon denken over hoe je deze kinderen het beste kan coachen en helpen.

Kortom een waardevolle en zeer geslaagde training!

Yvonne van Houten

deelnemer workshop HSP voor leerkrachten

Ik heb Janina in 2010 leren kennen tijdens onze opleiding tot kindercoach en vandaag de dag zijn wij nog verbonden als collega’s en intervisiegenoten.
Wanneer Janina over haar werk praat of een casus bespreekt rollen de tranen van ontroering dikwijls over mijn wangen. Omdat haar liefde en betrokkenheid voor de mensen met wie zij werkt zo voelbaar zijn. Haar karakter is warm en humorrijk. Haar verstand helder en doortastend. Haar houding is professioneel en dichtbij.

Het is goed dat de vuurtoren straalt door ons kindercoachlandschap.

Natascha Bruti (Thee met koekjes)

studiegenoot en collega

Janina heeft mij manieren uitgelegd hoe ik mezelf kan stoppen als ik aan negatieve dingen denk. Ze luistert heel goed  en ik had het idee dat ze me heel goed begreep. We gingen eerst praten over hoe ik me voelde en niet meteen het probleem oplossen waardoor onze gesprekken heel persoonlijk voelde.
Nu dat onze sessies voorbij zijn, merk ik dat ik nog steeds vaak terug denk aan wat Janina mij heeft verteld, wat erg helpt.
Ik weet nu niet alleen wat ik moet doen als het wat slechter gaat, maar heb ik steeds minder negatieve gedachtes.

Dankjewel en liefs, Jaclyn

Jaclyn (14 jaar)

HSP-traject

Het voelde (voelt) als een warm welkom en samen hebben we een mooie sessie mogen neerzetten, waarbij er voor mij veel dingen duidelijk werden en ik inzichten heb gekregen. Bevestiging wat ik diep van binnen al wist. De steun en het begrip dat ik van jou krijg is heel hartverwarmend en heel fijn.

Natascha Peters

HSP-coaching

Janina was a tremendous coach for our son. He always liked to go to her and his improvements were significant through the few sessions he had with her. I would highly recommend Janina because of her skils to get in contact with children and her ability to coach them in a playfull way..

Klaas van Steeg

HSP-traject