Recensies

Jaclyn (14 jaar)
Janina heeft mij manieren uitgelegd hoe ik mezelf kan stoppen als ik aan negatieve dingen denk. Ze luistert heel goed  en ik had het idee dat ze me heel goed begreep. We gingen eerst praten over hoe ik me voelde en niet meteen het probleem oplossen waardoor onze gesprekken heel persoonlijk voelde.
Nu dat onze sessies voorbij zijn, merk ik dat ik nog steeds vaak terug denk aan wat Janina mij heeft verteld, wat erg helpt.
Ik weet nu niet alleen wat ik moet doen als het wat slechter gaat, maar heb ik steeds minder negatieve gedachtes.

Dankjewel en liefs, Jaclyn

Familie Simons
Toen wij bij Janina als hsp gezin terecht kwamen was dat al vanaf het eerste gesprek een ware openbaring. Eindelijk iemand die mijn dochter, man en mij begrijpt. Onze dochter van 3 is helemaal opgebloeid en maakt langzaamaan op haar manier meer contact met haar omgeving. Ze kan nu aan ons verwoorden wanneer ze overprikkeld was en dat heel onprettig vond en dat eigenlijk niet meer wil. Door Janina is de rust in huis wedergekeerd. We kwamen voor onze dochter maar we hebben alle drie een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt die echt heel erg fijn was. De handvatten die we hebben gekregen zijn nog steeds van toepassing en het werkt. De gesprekken waren warm, emotioneel, verhelderend maar vooral heel erg helpend.

Hooggevoelige vrouw van 25
Omdat ik in Berlijn woon, spreek ik Janina over skype. Ze begrijpt me, en dat is ontzettend fijn. Ze leert me dat ik niet ‘raar’ ben, maar anders dan veel anderen. Ik ervaar verbinding met anderen intens. Ik ervaar eigenlijk alles wat er om me heen gebeurt intens. Dat is niet erg, dat is hoe ik ben. Maar vaak vind ik het lastig om hier mee om te gaan; onnodig piekeren, eindeloos nadenken, compleet uitgeput zijn na een middagje vriendinnen, snel afgewezen voelen. ‘Leven is al moeilijk genoeg, we need to chose our battles.’ Dat zei ze de eerste keer dat ik haar sprak, en dat is ook precies wat ze me in de sessies daarna geleerd heeft.
Janina geeft praktische tips, als ik die nodig heb. We hebben een verdiepend gesprek, als ik dat nodig heb. Het is ontzettend fijn dat iemand heel gericht met je meedenkt in de chaos van een leven. En nog fijner om te merken dat zowel m’n mentale als fysieke energieniveaus nu veel stabieler zijn. Ze leert me meer in balans te leven, waardoor ik me sterker voel. Ik ben minder ontvankelijk voor de gevoelens en gedragingen van anderen, en ik weet nu hoe ik weer bij mezelf kan komen als ik merk als ik dat wel ben. ‘

Vader van een verdrietige gevoelige puber met gebrek aan energie
Het is toch eigenlijk raar dat we dit soort dingen niet leren op school, of waar dan ook. Hoe logisch voelt het nu dat ik zowel mijn hoofd, als mijn hart als mijn lichaam aandacht moet schenken, het liefst een beetje gelijkwaardig. Sinds ik iets meer naar mijn gevoel ben gaan kijken, zie ik dat onze dochter zich kan ontspannen. Heel eerlijk gezegd, vond ik het tijdens de intake een beetje zweverig en kon ik er nog niet bij. Nu ik echter heb ervaren wat je bedoelde, snap ik niet hoe ik het ooit heb kunnen missen. Mooi.

Moeder van hoogsensitieve dochter van 9 die geen enkele emotie uit
Ik had geen idee dat ik zo vast zat in een patroon waar ik me als kind zo tegen had verzet. Het verklaart heel veel. Helaas kan ik het gesprek met mijn moeder niet meer aan gaan, ze is 4 jaar geleden overleden. Maar wat geeft het een rust dat ik nu kan zien wat van haar en wat van mij is. Ik moest door een flinke rouwfase, alles kwam er weer uit. Maar nu is er ruimte en voel ik me beter dan in jaren. Ik deel dit met mijn meisje, we mogen nu allebei huilen en boos en bang zijn. Ik vind het nog steeds heel pijnlijk als ik haar zo verdrietig zie, maar weet dat het goed is. Het moet eruit en mag er zijn. Voor ons beiden een belangrijke les.

Natascha Bruti (Thee met koekjes)
Ik heb Janina in 2010 leren kennen tijdens onze opleiding tot kindercoach en vandaag de dag zijn wij nog verbonden als collega’s en intervisiegenoten. Wanneer Janina over haar werk praat of een casus bespreekt rollen de tranen van ontroering dikwijls over mijn wangen. Omdat haar liefde en betrokkenheid voor de mensen met wie zij werkt zo voelbaar zijn. Haar karakter is warm en humorrijk. Haar verstand helder en doortastend. Haar houding is professioneel en dichtbij.
Het is goed dat de vuurtoren straalt door ons kindercoachlandschap.

Yvonne van Houten, leerkracht groep 7
Ik heb veel gehad aan de workshop die door Janina werd gegeven. Veel informatie over hoe je hooggevoelige kinderen in je klas kan herkennen, maar nog belangrijker; hoe je ze kan begeleiden op school. Ik heb veel praktische tips gekregen, die ik meteen toe kon passen in mijn lessen de volgende dag! Erg prettig! Ook was er ruimte om leerlingen even kort te bespreken, zodat Janina mee kon denken over hoe je deze kinderen het beste kan coachen en helpen.
Kortom een waardevolle en zeer geslaagde training!

Natascha Peters
Het voelde (voelt) als een warm welkom en samen hebben we een mooie sessie mogen neerzetten, waarbij er voor mij veel dingen duidelijk werden en ik inzichten heb gekregen. Bevestiging wat ik diep van binnen al wist. De steun en het begrip dat ik van jou krijg is heel hartverwarmend en heel fijn.

Vader van een boze hoogsensitieve dochter van 13
Tijdens de intake was ik een beetje geïrriteerd door de vragen die je aan mij stelde over mijn eigen ouders en burn-out, ik kwam voor mijn dochter, niet voor mij! Nu kan ik echter zien waarom je dat deed. Mijn dochter en ik zijn verbonden en mijn proces -en de manier waarop ik dit wel of niet aanga- heeft direct invloed op haar. Wat een inzicht. Soms voelt het zwaar, maar over het algemeen ben ik gemotiveerder dan ooit om aan mezelf te werken, omdat ik nu weet dat ik dit niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn kinderen doe. En hun kinderen. En hun kinderen.

Oververmoeide moeder van jongen van 4 met hevige woedeaanvallen
Toen we de vierde keer bij je weg gingen en ik je hoorde zeggen dat we de volgende keer de eindevaluatie zouden hebben, kreeg ik het even benauwd. Ik wilde nog zoveel meer kwijt en leren. Nu het traject klaar is, klopt het echter precies en ben ik er helemaal klaar voor. Er moet nog veel gebeuren, maar dat kan ik zelf. Ik weet mijn plek, zie mijn zoon voor wie hij is en weet dat ik mijn man om hulp kan vragen.

Moeder die onbewust al jaren in de overleefmodus leefde
Onze dochter werd 9 weken te vroeg geboren. Wat raakte het me toen je me vroeg hoe dat voor mij was. Eigenlijk ging -en gaat- het altijd om haar. Ik had een deel van mijn gevoelens flink op slot gezet, omdat ik het gewoon niet durfde ze te voelen. Wat fijn dat je begreep dat dat met goede reden was, mijn eerste reactie was weer dat ik zwak was. Ik klopte bij je aan om meer te leren over HSP, maar had vooral over mezelf te leren. Onze dochter redt zich wel. En ik ook.

Ans Roest 
Janina is een enthousiaste mentor. Ze bekijkt situaties vanuit meerdere kanten en weet zo de juiste vragen te stellen die je aan het denken en aan het werken zetten. Ze is betrokken, praktisch, positief en ze weet je alle vertrouwen te geven; als mentor en als persoon!

Jeroen Kortekaas (Kwartjes) 
Wat een heerlijk gevoel als iemand je begrijpt. Als iemand je snapt, je snapt zoals je bent. Hooggevoeligheid is niet iets bijzonders, je hebt het of bent het gewoon. Dat weet jij al, maar hoe mag je er mee om leren gaan?
Dat kan in onze maatschappij nog wel eens lastig zijn. Janina snapt dit, snapt jou, ziet jou. Eerlijk, oprecht en met liefde en aandacht. Het aanraden meer dan waard.

Judith v.d. Bogert-Hofstede
Ik heb, samen met een aantal studiemaatjes van de opleiding Kindercoaching, de Workshop Coachee! bij Janina gevolgd.
Janina creëert een vertrouwde, laagdrempelige en ontspannen sfeer door haar congruente houding. Ze combineert theorie en praktijkvoorbeelden op een humoristische wijze, waardoor haar verhaal goed te volgen is en beklijft. Ik heb een hele gezellig, leuke, leerzame dag gehad.

Adriënne Oomens (Speltherapeut HHS)
Janina is een inspirerend persoon die op alle vlakken expertise laat zien. Het contact is prettig, de kennis betreft coachen is aanwezig, een sfeer creeeren waarin je je prettig voelt en uitgedaagd wordt. Het spel gaat leven en wordt nog aantrekkelijker om mee aan de slag te gaan.
Ik heb genoten en geleerd.

Nienke Imbos
Ik ken Janina als een veelzijdig persoon. In haar werk als kindercoach geloof ik dat ze makkelijk contact maakt en zich goed weet af te stemmen op het kind. Ze duikt met gemak in de kinderlijke belevingswereld en weet met haar speelsheid en humor het betreffend kind op zijn gemak te stellen en professioneel te begeleiden.
Janina heeft goede communicatieve vaardigheden en vertrouwt in haar werk als kindercoach en workshopbegeleider op de kracht van de mens. Bij Janina mag je zijn wie je bent en mag je er op vertrouwen dat je door haar kennis en ervaring het beste uit jezelf kan halen, zodat je je eigen pad weer met goede moed en inzicht kunt vervolgen.

Klaas van Steeg
Janina was a tremendous coach for our son. He always liked to go to her and his improvements were significant through the few sessions he had with her. I would highly recommend Janina because of her skils to get in contact with children and her ability to coach them in a playfull way.