Skype Pagina

Herken je dit?

🌱Elke ochtend kom je uit bed en neem je jezelf voor het vandaag anders te gaan doen. Je gaat vrolijk zijn, geduldig, begripvol en helemaal verliefd op je kind en je leven. Vandaag gaat het lukken! 
Maar dan hoor je je kinderen alweer tegen elkaar gillen en ruzie maken om niks, je man bromt er ongeduldig tussendoor en de moed zakt je alweer in de schoenen. Je hebt je tanden nog niet gepoetst en je moet alweer in de politie-branden-blus-modus. En als er íets waar je geen zin in hebt..

🌱Je maakt je zorgen. Je dochter is echt niet blij. Gaat met tegenzin naar school en stelt levensvragen waar je soms van schrikt. Ze is toch veel te jong om zich over zaken als de dood druk te maken?
Ze lijkt het leed van de wereld op haar schouders te dragen en het lukt je niet haar gerust te stellen. Alsof je dochter nu al aan het puberen is, maar dat kan toch nog helemaal niet?

🌱Je kind zit niet lekker in zijn vel. Hij klaagt over buikpijn, hoofdpijn, komt slecht in slaap. Hij zegt dat hij een vol of druk hoofd heeft en zich verveelt. Je ziet dat je zoon zichzelf enorm in de weg zit, maar je hebt geen idee (meer) hoe je hem zou kunnen helpen.

🌱Je zoon komt regelmatig met een rothumeur van school, hij lijkt dan echt op oorlogspad. Telkens weer neem je jezelf ervoor je rust te bewaren, het niet persoonlijk te nemen als hij onaardige dingen tegen je zegt. En toch hoor je jezelf in no time tegen hem uitvallen en escaleert het tot een hevige strijd tussen jullie.

🌱Met tranen in je ogen ga je maar aan het eten beginnen. Je ondertussen afvragend wat er toch met je lieve kind is gebeurd.
Waar is dat meisje gebleven waarmee je kon lezen en schrijven? Waarvan je altijd precies wist wat ze nodig had om getroost te worden? En je precies wist wat je moest doen om haar ergens toe te bewegen? Nu heb je geen idee meer wat er in haar omgaat en alles wat je zegt en doet lijkt juist een averechts effect te hebben.

🌱Je wil heel graag alles goed doen en voor iedereen lief zijn, maar het lukt je steeds minder goed. Steeds vaker hoor je jezelf vloeken in het verkeer en je ziet ook echt de onmacht bij je kind als het niet lukt die dubbele knoop uit zijn veter te halen, maar je kunt simpelweg het geduld niet vinden om kalm te reageren.

🌱Je hebt gehoord over hooggevoeligheid en alles wat je hierover leest herken je. Dit gaat over jou! Dit gaat over jouw kind! Je hebt alleen nog geen idee wat je met deze nieuwe kennis aan moet. Aan de ene kant voel je je eindelijk erkend, maar tegelijkertijd voel je je nogal verward. Wat nu?

🌱Je wilt graag weten wat je zelf kunt doen om je kind beter te begeleiden. Je mist heel erg de verbinding die je vroeger wel had en dat doet pijn. Je bent een moeder met een kort lontje en de laatste keer dat jullie samen de slappe lach hebben gehad, kun je je niet eens meer herinneren. Je moederhart breekt, voelt je machteloos en hebt hulp nodig. 

🌱Je hebt geen idee hoe je je batterij kunt opladen, terwijl je hier juist zo’n behoefte aan hebt. Je bent zo ontzettend moe. Je bent je ervan bewust dat je nu niet het goede voorbeeld geeft aan je kinderen. Je voelt je radeloos en machteloos.