Meerdere HSP’ers in 1 gezin

Meerdere HSP’ers in één gezin. Hoe dan?!

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een kleine 20% van alle mensen hoogsensitief is. HSP is een eigenschap en zeker geen diagnose of afwijking. Bij hoogsensitieve mensen ontbreekt een zintuiglijk filter waardoor alles heviger binnenkomt. Ook is het zenuwstelsel gevoeliger.

Je kunt je voorstellen dat er verschillen in behoeften en gedrag zijn tussen hoogsensitieve mensen en mensen die minder of niet sensitief zijn. In bijna alle gezinnen komen zowel hooggevoelige en minder gevoelige gezinsleden voor. Het is soms een hele kunst om met al deze verschillen rekening te houden.

Herken je dit?

🎈 Zowel jij als je kind zijn HSP. Dat is vaak handig, want je begrijpt elkaar. Maar oh wee als één van jullie een slechte dag heeft! Binnen no time is dan het hele huis gevuld met de zware sfeer van onweer. Hier heeft dan iedereen last van! Het lukt je niet om hier verandering in aan te brengen, je zou heel graag willen maar hebt er simpelweg de kracht niet voor. Dit soort dagen vreten energie en geven je een ontzettend rotgevoel.

🎈 Leuk, het is weekend! Gelegenheid om eindelijk weer eens iets leuks met het hele gezin te doen. Tijdens het ontbijt opper je enthousiast een aantal mogelijkheden. Binnen 3 minuten is je enthousiasme zo goed als verdwenen, omdat de een dit wil en de ander dat en nog een ander wil helemaal niets. Jullie gaan het niet eens worden. Voor de zoveelste keer.

🎈 Je kinderen zijn heus ook vrienden van elkaar, maar regelmatig vechten ze elkaar de tent uit. Dan wil de een vooral met de ander spelen terwijl de ander juist met rust gelaten wil worden. Beiden lijken niet bereid hierin de ander tegemoet te komen. Je wordt er soms gewoon gek van, altijd maar dat gezeur en gedoe.Na deze praktische workshop van een ochtend weet je:

* Meer over HSP en hoe dit er uit kan zien

* Hoe het komt dat er zulke verschillen zijn tussen jullie en (vooral!) hoe je het eens kunt worden zonder dat je je eigen grenzen compleet negeert!

* Je leert technieken om je kinderen hun problemen zelf te laten oplossen. Win-win!

Praktische informatie:

🌱 Wanneer: Donderdag 16 april 2020 09.00 – 11.00 uur
🌱 Locatie: Johan van Oldebarneveltlaan 2 Den Haag
🌱 Investering: € 35 per persoon
🌱 Aantal deelnemers: Minimaal 4, maximaal 8


Kortom:

* Wil je de verschillende karakters van je gezinsleden de ruimte gunnen zonder de constante botsingen?

* Wil jij minder gedoe en meer gezelligheid thuis?

* Wil je dat je kinderen (en jij..) leren rekening te houden met een ander met respect voor hun eigen grenzen?

Ja, ik ben er graag bij op donderdag 16 april!


Van onmacht naar ontspanning

Heb je het gevoel dat er meer nodig is om het in jouw hoofd en huis rustig te krijgen?
Lees hier over mijn 1-op-1 traject voor ouders van gevoelige kinderen.